Cittautu romances un tabora dziesmas

Sabiles Vīna svētkos 2017

Sabiedrības integrācijas biedrība „Alternativas” sadarbībā ar Sabiles kultūras namu 2017. gada 29. jūlijā tika ieskandināti XIX Sabiles Vīna svētki ar vienu no svētku programmas dalībniekiem, Sabiles romu ansambļa „Taboras romance” un citu tautu kolektīvu muzikāliem priekšnesumiem koncertuzvedumā „Cittautu romances un tabora dziesmas”, kurā piedalījās ap 50 skatuves dalībnieku gan koncertējot, gan arī no dalībniekiem piedaloties Sabiles Vīna svētku atklāšanas gājienā. Dienas kārtības darba programmā kolektīvu sagaidīšana, reģistrācija un iekārtošanās Sabiles mazās skolas ēkā, to starp sagaidāmie īpašie koncertuzveduma viesi no Saldus krievu kopienas ansamblis „Lira”, Saldus senioru akordeonistu ansamblis „Akors”, Ventspils baltkrievu ansamblis „Žuravinka”, Tukuma vokāli instrumentālo ansamblis „Tukuma melodijas” un pārstāvis no Jūrmalas romu muzikālās grupas „Nevo drom”. Tam sekoja „Taboras romance” un draugu muzikālie priekšnesumi gan uz Sabiles sidra skatuves, gan arī sadziedāšanās koncertā Sabiles ugunsdzēsēju sētā, tādējādi veicinot sadarbību un starpkultūras dialogu starp romiem un sabiedrībā kopumā. Māksliniecisko kolektīvu dalībniekiem un viesiem nodrošinātas siltas pusdienas zālājā pie skolas, ēdināšanas laikā baudot skatu Abavas ielejā un dalītos savos iespaidos par svētku dienu. Pievakarē bija skatāma „Taboras romance” dalība teatralizētā gājienā „Skurbums pāriet, dullums-nē!”; tēma: „Pūt un palaid savu dziesmu!”, kurā romi demonstrēja romu kultūru ar muzikālām etīdītēm zirga pajūgā.

Paldies visai Sabiles kultūras nama darbinieku saimei, brīvprātīgo darba komandai, Sabiles iedzīvotājiem, Sabiles Vīna svētku programmas viesiem un interesentiem, Sabiles romu kopienas „Alternativas” biedriem un pašmāju ansamblim „Taboras romance” par radīto svētku noskaņu Sabilē ar odziņu.

Šī aktivitāte Sabiles vīna svētkos organizēta projekta „Skatuves mākslas prasmju attīstība romu mākslinieciskajā darbībā” ietvaros, kuru finansē LR kultūras ministrija un administrē biedrība „Kurzemes NVO atbalsta centrs”

Projekta īstenotājs: Sabiedrības integrācijas biedrība „Alternativas”

Sadarbības partneris: Sabiles kultūras nams


Foto: Deniss Kretalovs un Māris

Galerija

Šeit Tu vari ievadīt nelielu galerijas aprakstu.